Betaald ouderschapsverlof

Krijgt een van je medewerkers een kindje in 2022? Goed nieuws! Vanaf augustus 2022 wordt de Wet op ouderschap aangepast. Vanaf dit moment komt er een uitkering voor ouders. De uitkering wordt voorzien vanuit het UWV en kan aangevraagd worden voor maximaal 9 weken. Tijdens de uitkering zal de werknemer 70% van het dagloon ontvangen. Deze uitkering heeft één belangrijke voorwaarde. De werknemer moet het verlof namelijk in het eerste jaar na de geboorte van het kind opnemen. Ook bij adoptie of pleegzorg komt de ouder in aanmerking voor de uitkering, mits het kind jonger dan 8 jaar is.

Wil jij graag berekenen wat het dagloon van je medewerker is of ben je benieuwd hoe je ouderschapsverlof voor je medewerker het beste kunt regelen? Neem dan vooral contact met mij op!